Ομιλίες ακαδημαϊκών - Εισηγήσεις

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

     Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή , 20 Οκτωβρίου 2019,   η Ημερίδα του Ιδιωτικού Γυμνασίου - Λυκείου «Παναγία Προυσιώτισσα»,  θεματική της οποίας ήταν  το πνεύμα της αδελφικής συνεννόησης,  που πρέπει να επικρατήσει, αντί του μίσους, μεταξύ των λαών. Λόγια που χρησιμοποίησε ο Αϊνστάιν, απευθυνόμενος σε Ιάπωνες μαθητές, μετά τη λήξη του Β΄  Παγκοσμίου Πολέμου.     

     Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κολοβός Χρήστος,  οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας, κ. Βετσόπουλος Απόστολος,  κ. Μποκώρος Παναγιώτης, κ. Νάκος Κωνσταντίνος, κ. Σκιαδάς Γρηγόρης,  Διευθυντές σχολείων της περιοχής, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς και παιδιά των Εκπαιδευτηρίων.

         Εισηγήσεις έγιναν από τον κ. Δρέλλια Παναγιώτη, εκπαιδευτικό και αρθρογράφο και  κ. Νάκο Κωνσταντίνο.             

       Χαιρετισμούς  απηύθυναν  η κα Μπαλαούρα Ευφροσύνη, ιδιοκτήτρια των Εκπαιδευτηρίων και η κα Κουτσικάκη Ζωή, διευθύντρια του Γυμνασίου . 

          Παρουσίαση για το Ναγκασάκι  και τη Χιροσίμα έγινε επίσης από  την κα Μελικόκη Δήμητρα, φιλόλογο των Εκπαιδευτηρίων. Η κα Ξουργιά Αναστασία, φιλόλογος του Σχολείου,  αφηγήθηκε τη συγκινητική μαρτυρία του Αγρινιώτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, όπως την κατέγραψε  η εγγονή του, Ανθή Λαμπροπούλου - Κουβέλη. Τέλος η  κα Μπαλαούρα  Αγγελική, ιδιοκτήτρια των Εκπαιδευτηρίων,  αφηγήθηκε την αληθινή, ξεχωριστή ιστορία του  Επαμεινώνδα Γαλανόπουλου, όπως την κατέγραψε η εγγονή του, Νώντια Γαλανοπούλου.