Μαθητικοί Διαγωνισμοί - Διακρίσεις
 
 


Στην 1η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών (https://robotics.ellak.gr), τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» κατέλαβαν την 6η και την 9η θέσηανάμεσα από 246 σχολεία και ανεξάρτητες ομάδες. (https://robotics.ellak.gr/ta-apotelesmata-tou-diagonismou/).

 

    Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού, περιέγραψε το έργο «Smart Cube», μία κατασκευή ενός έξυπνου κύβου, ο οποίος θα μπορεί να "εκφωνήσει" διάφορες πληροφορίες σχετικές με το περιβάλλον, όπως τη θερμοκρασία και τη βαρομετρική πίεση. Επίσης θα μπορεί να ενημερώνει την τάξη για την τρέχουσα ημέρα και ημερομηνία, αλλά και πόσα λεπτά απομένουν για το επόμενο διάλειμμα .

    Η δεύτερη ομάδα Πληροφορικής – Ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων μας, αποτελούμενη από παιδιά του Γυμνασίου, περιέγραψε το έργο «Hands Free Driving», το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός έξυπνου ρομποτικού οχήματος, το οποίο θα είναι σε θέση να «ακούσει» διάφορες εντολές,  όπως «Προχώρα μπροστά 50 εκατοστά»  ή  «Στρίψε αριστερά 30 μοίρες». Έτσι, ο οδηγός του οχήματος θα μπορεί να  χρησιμοποιήσει για τηλεχειριστήριο τη φωνή του!